(SIER)PLEISTERWERK

Lees hier meer over wat peisterwerk precies inhoud.

Regulier Pleisterwerk

Pleisterwerk is de manier om een muur of plafond glad te maken, zodat deze schilderklaar is. Pleister of pleistermortel is een laag mortel, variërend in dikte van enkele millimeters tot enkele centimeters. Het bestaat uit gips of kalk en wordt in sommige gevallen ook weleens met zand vermengd.

Pleisterwerk wordt vaak in nieuwbouwhuizen gebruikt en kan zowel binnenshuis als buitenshuis aangebracht worden. Glad pleisterwerk is een betaalbare afwerking voor muren en plafonds.

Sier Pleisterwerk

Sierpleister is een type stucwerk waarbij structuur wordt aangebracht. De structuur ontstaat door de kleine marmere / graniete korreltjes, die in dikte verschillen. De granietkorrels zitten verwerkt in de kunsthars gebonden mortel en zijn veelal wit van kleur. Het geeft een mooi effect op uw muren.

Een groot voordeel van spachtelputz (sierpleister) is de schrob- en krasvastheid. Daarnaast is het gemakkelijk te overschilderen is en direct op kleur aan te brengen.

Voordeel pleisterwerk

Een groot voordeel bij pleisterwerk is dat het makkelijk is bij te werken als er een scheur ontstaat. Dit komt door de gladheid. Bij een wand of plafond met structuur erin is het restaureren van scheuren dan ook een stuk lastiger.

© Shaun Roubos

Volg Riant op